SIKÇA SORULAN SORULAR

Kurumsal Kimlik

Kurumsal Kimlik tasarımı Nedir

Milyonlarca insanı düşünün. Her birinin tipi, konuşma şekli, el hareketleri, mimikleri, giyim tarzı, kullandığı parfüm, saç şekli birbirinden farklıdır. Herkes kendi tarzını yansıtır. Kişinin tarzı ne kadar farklı ve dikkat çekiciyse, o oranda karşısındakinin ilgisi çekmeyi başarır. Bunun sonucunda da çevresindekiler de o kişiyle iletişime geçme isteği uyanır. Öyle değil mi? 

Kurumsal kimlik de bundan pek farklı değildir. Kurumsal kimlik; pazarlamada bir kurumun, duruşunu ve davranışlarını temsil etme biçimlerinin tümüne verilen addır. Kurumun kendini ifade etme şeklidir. Tıpkı bireylerde olduğu gibi, bir kurumun hedef kitlesiyle iletişime geçebilmesi, onların dikkatini çekebilmesi için sonsuz büyük önem taşır. 

kurumsal kimlik tasarımı nasıl yapılır

Kurumsal kimlik olarak nitelendirilen kavram aslında adından da rahatlıkla anlaşılacağı gibi bir firmanın, kurumun, vakfın ya da bu tip başka oluşumların hem şirket içinde hem de şirket dışında duruşunu, davranışını, imajını temsil eden kavram, yani şirketin kimliğidir.

Bir başka deyişle kurumsal kimlik firmanın iç ve dış dünyadan görünen yüzüdür. Kurumsal kimlik firmalarda ortaya çıkabilecek olan kimlik kargaşasını yok eder. Aynı zamanda iyi tasarlanmış bir kurumsal kimlik firmaların, müşterilerin ya da hitap edilen hedef kitlenin gözünde prestij kazanmalarını, firmaların saygınlığının artmasını sağlar. Ayrıca, etkili ve akılda kalıcı şekilde oluşturulmuş bu kimlikler firmalar tarafından da özümsendiğinde, müşterilerin gözünde firmalara olan güveni artırarak, firmaların akıllarda daha çok yer etmesine olanak sağlar.

Grafik Tasarım

Bir Grafik tasarımcısı ne gibi özellikler taşımalı ?

- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen,
- Renk ve şekilleri en ince ayrıntıları ile algılayabilen,
- Hayal gücü zengin, yaratıcı,
- Tasarımlarını çizgi yolu ile ifade edebilen,
- Sosyal, psikolojik, sanatsal alanlara ilgili,
- Yeniliklere açık, teknolojiyi yakından izleyen kimseler olmaları gerekir.

Fotoğraf Çekimi

Fotoğrafçılık Nedir ?


Fotoğrafçılık aslında çok derin anlamlar çıkarabileceğimiz bir sanat türüdür. Fotoğrafçılık nedir? sorusu için verebileceğimiz en güzel yanıt; kişinin gördüğü bileşenleri kendi altyapısal desteği sayesinde belirli tekniklerle görsel sanata dönüştürmesidir.

Daha teknik bir ifade ile Fotoğrafçılık, fotoğraf makinesi kullanarak ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturmaya denir. Estetik yönü dikkate alındığında bir sanat olarak kabul edilir. Dijital çağ ifadeleriyle anlatmak istersek, bir elektronik görüntü sensöründe fotoğraf, her bir piksele elektrik yüklenmesi ve elektronik olarak bu fotoğrafın işlenmesi sonucu oluşur.

Fotoğraf makinesi görüntüyü oluşturan cihazdır. Bunun yanısıra fotoğraf filmi ya da elektronik sensör algılayıcı ortamdır. Fotoğrafçılar kamerayı ve lensi kontrol ederek, gerekli ışığı pozlayarak film veya raw dosyalarının oluşmasını sağlarlar. Dijital fotoğraf makineleri ışığa duyarlı elektronik görüntü sensörü kullanı

Fotoğrafçılık Türleri

Siyah-Beyaz
Eskiden tüm fotoğraflar aslında monokrom yani siyah-beyazdı. Renkli film kullanılabilir hale geldiği zaman bile popülerliğini korudu. Bunun sebebpleri arasında hem düşük maliyetli olmaları hem de fotoğraflara “klasik” görünüm vermelerini sayabiliriz. Elbette tüm siyah beyaz fotoğraflar sadece siyah ve beyaz değildir. Çeşitli işlemelere bağlı olarak başka renkler de barındırırlar. Bazı tam renkli dijital fotoğraflar düzenleme işlemleri kullanılıp siyah-beyaz hale getirilebilir. 

Renkli
Renkli Fotoğraf 19. yüzyılın ortalarından itibaren icat edilmiş ve geliştirilmiştir. Renkli fotoğraflar üzerinde yapılan ilk deneyler son derece uzun pozlamalar gerektirmiş (saatler hatta bazen günler) ve beyaz ışığa maruz kalan renkli fotoğraflar kısa sürede solmuştur.
İlk kalıcı renkli fotoğraf, fizikçi James Clerk Maxwell’in üç renk ayrımı ilkesine dayanarak 1861 senesinde çekilmiştir.

Dijital Fotoğrafçılık
İlk dijital fotoğraf makinesi 1975 yılında Kodak’ta mühendis olarak çalışan Steven Sasson ve bir grup teknisyen tarafından yapıldı. Kitlesel pazara sunulan ilk renkli dijital fotoğraf makinesi ise 1994 yılında Apple tarafından ABD’de piyasaya sürüldü